Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Diet after retirement: Does working after retirement matter?
Hrušková, Barbora ; Votápková, Jana (vedoucí práce) ; Bertoli, Paola (oponent)
Barbora Hrušková Abstrakt Vyváženou a zdravou stravou lze předcházet chronickým, kardiovaskulárním a onko- logickým onemocněním a dalším vážným zdravotním problémům. Dodržování zdravé stravy je proto nezbytné ve všech fázích života a stáří není výjimkou. Tato diplomová práce zkoumá vliv zaměstnání po odchodu do důchodu na stravování penzistů pomocí dat z průzkumu Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe (SHARE). K analýze jsme použili párování pomocí propensity skóre a logistickou regresi, zároveň jsme aplikovali robustní standartní odchylky. Naše závěry ukazují, že penzisté, kteří začnou znovu pracovat poté, co byli již po určitou dobu v důchodu a nezaměstnaní, mají o 9 procentních bodů vyšší pravděpodobnost, že zvýší konzumaci masa, ovoce a zeleniny, ve srovnání s jejich protějšky, kteří do zaměstnání nenastoupí. Nejsou zjištěny žádné významné rozdíly ohledně vlivu nástupu do zaměstnání na změnu konzumace mléčných výrobků, luštěnin & vajec. Z výsledků však také vyplývá že pravděpodobnost každodenní konzumace masa je o 4 procentuální body nižší u pen- zistů, kteří pracují po odchodu do důchodu, ve srovnání s penzisty, kteří po odchodu do důchodu nepracují. Proto tedy zdůrazňujeme, že pro úplný obrázek o tom, jak se mění stravování penzistů na základě práce po odchodu do důchodu, je ideální...

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.